Blomstringstur til Nederland

Nederland med sine tulipaner er noe vi alle har hørt om. Men Nederland har så mye, mye mer. Våre reiseledere Inger Berit og Jos Baay viser oss rundt i sine tidligere hjemtrakter. Opplev bl. annet kanalene i Amsterdam, Sjømannskirken, Panorama Mesdag, blomsterauksjon, Keukenhof og mye mer. I år får vi også oppleve den flotte blomsterparaden med sine store vogner!


Dag 1: Påstigningssted - Oslo - Gøteborg

Avreise om morgenen. Turen går via Vestfold til Oslo og videre til Gøteborg. Vi går om bord i Stena Line som frakter oss over til Kiel i løpet av natten. Om bord nyter vi en aftensbuffet.


Dag 2: Kiel - Nederland

Frokost ombord. Vi setter kursen mot Nederland. Etter grensepassering spiser vi felles lunsj/middagsbuffet. Videre kjører vi over det store diket, Afsluitdijk. Her tar vi også en stopp midt på for å nyte utsikten mot Nordsjøen og Ijsselmeer. Deretter går turen til Hoofddorp, og vi tar inn på hotellet hvor vi skal bo i 4 netter. Felles middag.


Dag 3: Blomsterauksjon, Keukenhof

Tidlig på morgenen reiser vi til blomsterauksjonen i Aalsmeer. Frokosten tar vi på hotellet etter auksjonen. Vi har tid på egen hånd til f.eks shopping og besøk i Keukenhof. Reiseleder gir gjerne tips om smarte innkjøp. Felles middag på hotellet.


Dag 4: Blomstertog, Amsterdam

Etter frokost gjør vi oss klare til å se den fantastiske blomsterparaden, Bloemencorso. Her får man se mer enn 20 store blomsterpyntede vogner som går forbi. Vi skal sitte på tribunene der vi har reserverte plasser. Dette må bare oppleves! Senere kjører vi til Amsterdam og nyter en kanaltur og felles guidet tur for de som vil det. Lunsj på egen hånd og felles middag om kvelden.


Dag 5: Rotterdam og mer

Vi spiser frokost på hotellet. I dag skal vi besøke «Het Keringhuis» i Hoek van Holland for å se hva Nederland har gjort for å stenge hovedinngangsporten til havna i Rotterdam, en utrolig historie! Vi tar turen innom sjømannskirken hvor vi får omvisning m. kaffe og vafler.
Etter dette besøker vi den Haag og vi beskuer det flotte, berømte og store runde maleriet "Panorama Mesdag". Kan ikke forklares: Må oppleves!
Senere kommer vi til kystbyen Scheveningen hvor det blir tid på egen hånd. Her kan vi nyte utsikten mot Nordsjøen. Felles middag /buffe underveis.


Dag 6: Hoofddorp- Zuidbroek

Frokost og utsjekking. Vi setter kursen mot Volendam, Perlen ved Zuiderzee, som har blitt udødeliggjort av en rekke kjente malere. Herfra tar vi båt over til Marken, som har en lun og koselig atmosfære. Etter å ha opplevd disse vakre stedene ved Markenmeer, går turen over det andre store diket mot Lelystad. Vi besøker et stort orkidé-gartneri i tropisk miljø, før turen går til Zuidbroek hvor vi tar inn på hotell. Felles middag.


Dag 7: Zuidbroek - Kiel

Etter en god frokost går turen til Kiel. Her blir det tid på egen hånd før vi går om bord på Stena Line som tar oss over til Gøteborg i løpet av natten. Felles aftensbuffet ombord.


Dag 8: Gøteborg - Oslo - påstigningssted

Frokost før ankomst Gøteborg. Vi tar pauser og gode beinstrekk underveis.


Reisefakta

Turkode:

534

Avreisedato:

22.04.20

Hjemkomstdato:

29.04.20

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Blomstringstur til Nederland

Grunnpris:

Nok 11590.00

Prisen inkluderer• Reise i moderne turistbuss, erfaren sjåfør og reiseleder
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 7 middager/buffeer
• Ferge Gøteborg-Kiel t/r (2-sengs innv. lugar)
• 5 netter på hotell (dobbeltrom)
• Utflukter i henhold til dagsprogram
• Reserverte plasser blomsterparaden

Tillegg:
• Enkeltrom/lugar kr. 2 800,-
• Utvendig lugar kr. 1 000.- pr lugar