Praha 8 dager

Praha, den gylne byen med hundre spir, er en av de vakreste hovedstedene i Europa. Buen byr på en rik kultur, minnerike opplevelser, koselige gater og gode restauranter. Vi bor i et livlig strøk med overflod av restauranter. Den gamle bydelen er godt bevart, og det er en fornøyelse å bare vandre rundt i byen og beundre arkitekturen. Byen deles av elven Moldau, og et velkjent og mye fotografert motiv er broene som binder byen sammen. Den mest kjente er Karlsbroen, og det er en opplevelse i seg selv å gå på broen som er livlig med kunstnere, gatemusikanter og selgere av flere slag.


Dag 1 (07.04.20): Påstigningsstedene – Gøteborg 330 km

Avreise om morgenen. Vi går på Color Hybrid i Sandefjord og finner et godt dekket buffebord klart for oss. Turen går videre til Gøteborg. Underveis blir det stopp med mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi går om bord i Stena Line sitt skip Stena Scandinavica som frakter oss til Kiel i løpet av natten. Om bord nyter vi en felles aftenbuffet med drikke.


Dag 2 (08.04.20): Kiel – Dresden 600 km

Frokost om bord før vi legger til kai i havnebyen Kiel. Herfra setter vi kursen sydover i Tyskland. Målet vårt denne dagen er Dresden. Byen er kjent for sitt slående vakre sentrum der residensen til de saksiske kurfyrstene og kongene er plassert i midten. Vi stopper underveis for beinstrekk og mulighet til å kjøpe seg noe å bite i. Vi spiser en felles middag på hotellet på kvelden.


Dag 3 (09.04.20): Dresden – Praha 150 km

Skjærtorsdag
Etter hotellfrokosten tar vi plass i bussen for den siste etappen til Praha. Vi ankommer Praha når det er tid for lunsj. Vi kjører rett til Klosterbryggeriet (Klášterní pivovar Strahov) hvor vi blir servert lunsj. Selve klosteret ble grunnlagt i 1142 av kong Vladislav II. Det foreligger bevis på at munkene brygget øl der så langt tilbake som på trettenhundretallet, og sannsynligvis lenge før det.
Etter lunsjen tar vi en kort bytur gjennom Borgen for å gjøre oss litt kjent med byens viktigste severdighet.
Så er det på tide å sjekke inn på hotellet vårt. På kvelden hygger vi oss på en båttur på elven Moldau med buffetmiddag (drikke ekskludert).


Dag 4 (10.04.20): Praha

Langfredag

Dagen starter med frokost på hotellet. Denne dagen har du 2 alternativer.

Alternativ 1:
Du har resten av dagen til å oppdage denne flotte byen på egenhånd. Middag på egenhånd.

Alternativ 2:
På ettermiddagen drar vi med bussen til minnebyen Theresienstadt. Terezin (Theresienstadt) var opprinnelig en militærleir som ble bygget av Keiser Joseph II. Terezin var bygget som et system bestående av fort som alle var designet for å beskytte Joseph IIs keiserdømme. Dette ble fullstendig endret under 2. verdenskrig, da Terezin først ble gjort om til en jødisk ghetto, og senere til en fryktet konsentrasjonsleir. Vi spiser en felles middag (eksklusive drikke) etter besøket i Terezin. Denne turen må bestilles på forhånd og koster kr 350,-.Dag 5 (11.04.20): Praha

Påskeaften

Frokost på hotellet før en formiddag til egen disposisjon. På kvelden er vi invitert til å være med på en Folkloremiddag med ett flott show. Drikke inkludert.


Dag 6 (12.04.20): Praha – Berlin 350 km

1. påskedag

Utsjekk fra hotellet etter frokost. Vi går om bord i bussen og setter kursen nordover mot Berlin. På veien blir det stopp for en lunsj på egenhånd. Ved ankomst i Berlin tar vi en rundtur med bussen. Dette er en by, full av historie, som er blitt trendy og byr på mange severdigheter. Historien er synlig mange steder i byen. Vi avslutter dagen med å sjekke inn på hotellet og hygger oss med felles middag her.


Dag 7 (13.04.20): Berlin - Kiel 360 km

2. påskedag

Bussen er igjen klar for å ta oss nordover. Etter frokosten setter vi kursen for Kiel igjen. Vi får pause på veien med mulighet for lunsj på egenhånd. Vel fremme i Kiel går vi om bord i Sten Line sitt skip Stena Germanica. Her nyter vi en aftensbuffet med drikke i Restaurant Taste.


Dag 8 (14.04.20): Gøteborg – Påstigningsstedene 330 km

Etter en frokost i buffetrestauranten ankommer vi igjen Gøteborg. Her går vi om bord i bussen som kjører tilbake til påstigningsstedene. Underveis tar vi en pause for litt mat på egenhånd.


Reisefakta

Turkode:

532

Avreisedato:

07.04.20

Hjemkomstdato:

14.04.20

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Praha 8 dager

Grunnpris:

Nok 12900.00

Prisen inkluderer:
• Buss og sjåfør i 8 dager
• 8 frokoster
• 1 lunsj
• 7 middager/buffeer
• Ferge Gøteborg – Kiel – Gøteborg
• 5 netter på hotell (dobbeltrom)
• Utflukter i henhold til program
Tillegg:
• Enkeltrom: 2 205,-
• Utvendig lugar: 200,-

Påmeldingsfrist: 1. februar 2020