Italias vakreste sjøer

Dag 1 (03.04.20): Telemark – Vestfold – Oslo – Gøteborg

Avreise påstigningsstedene. Ferge fra Gøteborg til Kiel i løpet av natten og felles aftensbuffet om bord.


Dag 2 (04.04.20): Kiel – Würzburg, Tyskland

Etter ankomst Kiel kjører vi sydover gjennom Tyskland. Vi tar pauser og gode beinstrekk underveis.
Vi ankommer hotellet hvor vi skal tilbringe en natt. Hotellet ligger i den sjarmerende byen Würzburg, her spiser vi en god middag sammen på kvelden. Hotellet GHOTEL hotel & living er et moderne hotel som ligger ved Würzburgs gamleby.


Dag 3 (05.04.20): Würzburg, Tyskland – Stresa, Italia

Palmesøndag
Vi spiser frokost på hotellet før vi fortsetter ferden videre inn i Italia og til den lille byen Stresa, som ligger vakkert til ved Lago Maggiore. Vi skal ha 5 netter på Hotel Milan Speranza Au Lac, et 4-stjerners hotel som ligger i sentrum av Stresa.


Dag 4 (06.04.20): Lago Maggiore og de Borromeiske øyene, Italia

Lago Maggiore er Italias nest største sjø og har sin vestlige del i regionen Piemonte, den østlige i Lombardia. I nord titter den inn i Sveits. Vi tar en båttur fra San Filiberto til Isola Bella og Isola dei Pescatori hvor det blir tid til lunsj. «Isola Bella» betyr vakker øy og er en av de Borromeiske øyene i Lago Maggiore. På Isola Bella finner vi et elegant slott i barokkstil og en nydelig hage. Her får vi en times guidet omvisning. Vi besøker også «Fiskernes øy», Isola dei Piscatori, en rustikk gammel fiskeby.


Dag 5 (07.04.20): Lago d’Orta, Italia

Den mindre kjente sjøen Lago Orta og byen Orta San Giulio er verdt et besøk. Herifra tar vi oss over til den lille bedårende øyen Isola San Giulio. Etter lunsj drar vi sørover til den middelalderske byen Gattinara som ligger i nordvestre Piemonte. Her besøker vi vingården Winery Anzi Vini. Vi smaker på regionens viner før vi returnerer tilbake til Stresa igjen.


Dag 6 (08.04.20): Stresa, Italia

Denne dagen er til egen disposisjon. Middag på hotellet.


Dag 7 (09.04.20): Stresa, Italia - Comosjøen - Feldkirch, Østerrike

Skjærtorsdag
Utsjekk fra hotellet etter frokost. Vi setter oss i bussen og kjører til byen Como ved Comosjøen, en av Italias høyest beliggende sjøer. I dette området er det mange celebriteter som har sine feriehus. Her finner du flere praktfulle villaer fra 1800-tallet med fantastisk utsikt og hager med sypresser. Vi nyter omgivelsene med en båttur på Comosjøen og ser vakre byer som perler på en snor, omgitt av frodig natur, dypblått vann og høye fjell. Lunsj på egenhånd. Etterhvert setter vi kursen for middelalderbyen Feldkirch i Østerrike. Her skal vi ha en overnatting og vi nyter en felles middag på hotellet.


Dag 8 (10.04.20): Feldkirch, Østerrike – Fulda, Tyskland

Langfredag
Etter utsjekk fra hotellet tar bussen oss nordover og etter hvert inn i Tyskland. Her stopper vi i barokkbyen Fulda. Vi sjekker inn på Hotel Fulda Mitte for en natt. På kvelden nyter vi en god middag sammen.


Dag 9 (11.04.20): Fulda - Kiel, Tyskland – Gøteborg, Sverige

Påskeaften
Etter en god frokost på hotellet setter vi oss i bussen igjen og sikter oss inn på Kiel og båten som skal ta oss til Gøteborg i løpet av natten. Felles middag på båten.


Dag 10 (12.04.20): Gøteborg, Sverige – påstigningsstedene

1. påskedag
Vi starter også denne dagen med en god frokost på båten før vi vender nesen hjemover til påstigningsstedene. Vi tar pauser og gode beinstrekk underveis.


Reisefakta

Turkode:

531

Avreisedato:

03.04.20

Hjemkomstdato:

12.04.20

Varighet:

10 dager

Reisemål:

Italias vakreste sjøer

Grunnpris:

Nok 15500.00

I nordre Italia, sør for Alpene, er naturen storslått med flere vakre innsjøer. Vi bor ved Lago Maggiore som sies å være en av de vakreste italienske innsjøene. Reisen går også til Comosjøen, og den mindre kjente Lago d’Orta, som er en liten perle. Vi befinner oss i Piemonte, som også lokker med flere kjente vindistrikter.

3.-12. april – 10 dager


Inkluderer følgende
• Reise i moderne turbuss, erfaren sjåfør og reiseledertjenester
• Bussreise i hht. overstående program
• 3 x båtturer
• Hotellovernatting i delt dbl. rom
• Vinsmaking på Winery Anzi Vini
• Ferge Gøteborg - Kiel t/r
• 9 x frokost, 9 x middag og 1 lunsj

Tillegg:
Enkeltrom: 2 450,-
Utvendig lugar: 1 000,- pr lugar

Påmeldingsfrist: 10. februar 2020