Rørosmartnan

En kongelig resolusjon fra 1853 sier følgende: «Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar måned og varer til den påfølgende fredag». Nå er det utvidet til lørdag.
Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten.
Rørosmartnan er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Med hest og slede kommer forbønder og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen, Gauldal, Selbu og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene, er du hjertelig velkommen til en opplevelse som vil gi deg følelsen av å trå inn i en annen tid.
Martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.


Dag 1 Påstigningsstedene - Røros

Vi starter dagen i Telemark og kjører via Vestfold til Oslo. Videre tar vi turen nordover og tar et stopp for lunsj litt øst for Hamar. Etter en god lunsj tar vi fatt på resten av turen til Røros. Vi sjekker inn på Bergstadens Hotell hvor vi også har felles middag. Det blir flere stopp underveis.


Dag 2 Røros

Hotellet serverer deilig frokost. Dagen i dag er til egen disposisjon. Det er selve åpningsdagen for martnan i dag, og vi anbefaler alle å få denne med seg. Det blir liv og røre i byen, og vi bor bare et steinkast unna. Her er gode muligheter for å få med seg noen gode kjøp, eller bare oppleve folkelivet.
Felles middag på kvelden.


Dag 3 Røros - Påstigningsstedene

Vi sjekker ut etter frokost og starter på hjemturen. Det blir felles lunsj i dag også, vi stopper på Nebbenes Kro og spiser Karbonadesmørbrød og Wienebrød.
Vi kommer hjem til påstigningsstedene ettermiddag/kveld, kanskje med noe spennende i bagasjen.


Reisefakta

Turkode:

528

Avreisedato:

17.02.20

Hjemkomstdato:

19.02.20

Varighet:

3 dager

Reisemål:

Rørosmartnan

Grunnpris:

Nok 6500.00

Prisen Inkluderer:

• Buss og sjåfør i 3 dager
• 2 overnattinger i delt dobbeltrom på Bergstadens Hotell
• 2 frokoster
• 2 lunsjer
• 2 middager

Tillegg:

• Enkeltrom: kr. 3.500,-