Sri Lanka

Kombiner Sri Lankas kulturskatter og spennende dyreliv med avkobling på en av landets mest hyllede strender. Via de historiske monumentene og det vakre høylandet i øyens hjerte, tar vi oss sørover til de vaiende palmene og den finkorna sanden langs den paradisiske sydkysten – en innholdsrik reise som lover fascinerende kultur og ikke mindre enn to uforglemmelige safarier.


Dag 1. Fly til Colombo

Avreise med fly fra Norge. Under flyturen serveres middag og det er muligheter for å slappe av.


Dag 2. Ankomst & til Negombo

Vel fremme i Colombo møtes vi av vår lokalguide og med transferbuss tar vi oss til kystsamfunnet Negombo. Her gjør vi en kort rundtur før vi sjekker inn på vårt hotell, beliggende rett ved havet. Etter en lang flytur får vi nå mulighet til å hvile noen timer, kanskje på stranden, eller ved hotellets flotte bassengområde. På kvelden nyter vi en felles velkomstmiddag på hotellet.


Dag 3. Minneriya National Park

Etter frokost sjekker vi ut og begir oss innover i landet, mot øyens kulturelle hjerte. Etter lunsj kommer vi til Minneriya National Park. Der bytter vi transportmiddel til 4-hjulsdrivne biler og begir oss ut på en spennende ettermiddagssafari. Naturreservatet er hjem for en mengde ulike fuglearter og hjortedyr, men er ikke minst kjent for sine vandrende elefanter. Tidig kveld ankommer vi til Dambulla, hvor vi sjekker inn og spiser middag på vårt hotell.


Dag 4. Løveklippen & Polonnaruwa

Ikke langt fran Dambulla strekker den imponerende Løveklippen seg opp, som en gang var hjemstedet til et fort samt kongelig palass. Vi står opp tidlig og bestiger de 1 200 trappetrinna til klippens topp, for å se ruinene og beundre utsikten over nabolaget. Etter lunsj tilbringer vi ettermiddagen med å utforske Polonnaruwa – en av landets historiske hovedsteder – som imponerer med flere velbevarte monument og landemerker fra sin 1000-årige historie. Felles middag på hotellet.


Dag 5. Grottetempelet i Dambulla & krydderhagen

På morgenen besøker vi det praktfulle grottetempelet i Dambulla, hvor de eldste delene er daterte til første århundret før vår tidsregning. Vi lar oss fascinere av utallige urgamle statuer og freskomalerier før vi igjen stiger ut i dagslyset.
Deretter går reisen videre sørover. Langs veien stopper vi i Matale for å besøke en krydderhage og vandre rundt blant velduftende avlinger med bl.a. kanel, kardemomme og muskatnøtt. Her spiser vi også lunsj før vi reiser videre for å hilse på en byskole. Nærmere kvelden ankommer vi Kandy, her sjekker vi inn og spiser middag på vårt sentrale hotell.


Dag 6. Kandy

Kandy var det siste singalesiske kongedømmet, som holdt stand mot både portugisisk og nederlandsk kolonisering før det til slutt måtte overgis til britene. Området er fremdeles i dag et fremstående kulturelt og religiøst senter.
Vi starter dagen med ett besøk til ”Tanntempelet”, som er byens mest prominente helligdom og inneholder en av buddhismens aller viktigste relikvier: det som sies å være en av Buddhas tenner.
Rett utenfor Kandy ligger stedet Gampola og et godt bevart gods fra sent 1800-tall. Her får vi et kurs i tradisjonell singalesisk matlagning og resultatet av vårt arbeid blir dagens lunsj. På ettermiddagen og kvelden tar vi en byrundtur med tuk-tuk for deretter å gå på en danseforestilling. Dagen avrundes med middag bestående av den typiske ”street food”-retten Kottu, som med fordel nytes med en lokal øl.


Dag 7. Togreise til Ella

I dag gjør vi en spektakulær togreise gjennom de grønnkledde høylandene opp til den lille fjellandsbyen Ella. Vi nyter den fine utsikten og spiser samtidig vår medbrakte lunsj. Vel fremme sjekker vi inn og middag serveres på vårt vakre beliggende hotell.


Dag 8. Teplantasje & Ravana Falls

Vi sjekker ut og gjør en rundtur i nærområdet. Vi besøker bl.a. en lokal teprodusent samt tar et fotostopp ved Ravana Falls og den ikoniske ”Nine Arches Bridge”. Vi forlater sedan høylandene og begir oss mot øyens sørlige kyst. Dagens mål er Tissamaharama, hvor vi spiser middag og overnatter.


Dag 9. Yala National Park

Rett før soloppgang tar vi oss til nasjonalparken Yala, hvor vi begir oss ut på safari i verdens leopard-tetteste område. I tillegg til leoparder finnes det leppebjørner, elefanter og et utall fuglearter. Når vi kommer tilbake til hotellet spiser vi frokost og sjekker ut, før vi deretter reiser videre til badebyen Mirissa for noen dagers avkobling på stranden. Lunsj langs veien og middag på hotellet.


Dag 10-11. Avkobling på stranden i Mirissa

Vi nyter og tar det rolig disse 2 dagene.


Dag 12. Colombo & avskjedsmiddag

Tid på egenhånd fram til lunsj. Etter felles lunsj på hotellet tar vi farvel med stranden og begir oss nordover mot hovedstaden, der vi gjør en byseightseeing. Før 1500-tallet var Colombo kun en fiskeby, men den utviklet seg raskt til en viktig havneby med de europeiske maktenes innmarsj. Fortsatt i dag finnes det mange eksempel på portugisisk, nederlandsk og britisk arkitektur. Etter en avsluttende rundtur har vi litt egen tid for shopping, før det er på tide å nyte en avskjedsmiddag bestående av fersk fisk og skalldyr, med bruset fra bølgende og lyset fra faklene i bakgrunnen.


Dag 13. Hjemreise

Rundt midnatt reiser vi til flyplassen, da tiden er inne for å reise hjem. Hjemkomst samme dag.


Reisefakta

Turkode:

525

Avreisedato:

16.02.20

Hjemkomstdato:

28.02.20

Varighet:

13 dager

Reisemål:

Sri Lanka

Grunnpris:

Nok 22900.00

Prisen Inkluderer:

• Reisen i hht. ovenstående program med lokalguide og div. inngangsbilletter
• Norsk reiseleder fra LB-TUR Telemark er med på hele reisen
• 10 Hotellovernattinger i delt dbl. rom med frokost
• Fly Norge – Sri Lanka tur/retur

Tillegg:

• Enkeltrom: 4.650,-
• Visumkostnader: 1.000,-

På denne turen er det en del gåing.