Montenegro og Albania

En skikkelig deilig pose med smågodt. Disse 2 landene er en spennende nyhet i år. Borgerkrigen på 90-tallet gjorde at området ikke akkurat lokka til seg turister, dette har resultert i at vi i dag kan finne spennende og urørte steder som ikke alle har sett. Prisnivået er også lavt siden reisemålene er såpass nye og «uoppdagede».
Montenegro byr på deilige strender med det krystallklare Adriaterhavet, koselige byer med brosteinsbelagte gater og smug, alt på et område mindre enn Telemark fylke.
Albania, Middelhavets skjulte perle, er en fantastisk opplevelse. De lokale tar imot deg med åpne armer og du kan få kjøpt deg både billig mat og drikke på en av de lokale restaurantene. Albania har en sjel som mange kjente destinasjoner har mistet. Her finnes det genuine, ekte og sjarmerende. Det er ikke uten grunn at landet blir kalt for Europas siste urørte hemmelighet.
I hovedstaden Tirana ser man fortsatt spor etter kommunisttiden med blokker og murbygninger. De siste årene har fasadene på mange av byggingene blitt pusset opp og dekorert med farger og moderne mønster, noe som gjør at byen får sitt spesielle preg. Det er fullt mulig å gjøre gode kupp her, for merkevarer er veldig rimelig. Noen damer må kanskje holdes litt fast, men mennene kan trøste seg med at det finnes flere lokale barer du kan parkeres på og kjøpe deg noe godt for en latterlig penge.
Denne turen er fullspekket med opplevelser og innhold. Bli med oss på en reise du aldri kommer til å glemme.


Dag 1 Påstigningsstedene - Dubrovnik

Avreise fra Telemark med bussen og kjører til Gardermoen. Her endrer vi framkomstmiddel og stiger om bord på fly. Vi ankommer Dubrovnik og blir møtt av den lokale bussen som tar oss til hotellet hvor vi spiser felles middag.


Dag 2-3 Budva

Disse dagene tilbringer vi Budva-området. Engelsktalende guide tar oss med rundt og viser oss mye vakkert både i by og land. Det blir vinsmaking og båttur ut til den berømte «Lady of the Rocks», kirken som ligger på en bitteliten øy. Omvisninger på palass og katedral.


Dag 4 Budva - Tirana

Så er det på tide å flytte seg over til nabolandet, nemlig Albania. På veien tar vi med det spesielle landskapet ved Shkodër-sjøen. Denne ligger 6 meter over havet og er kjent for sitt store utvalg av bl.a. fuglearter og fisk. Landskapet er ulikt det meste annet og gir oss en mystisk følelse når vi reiser gjennom det.
På ettermiddagen kommer vi til hovedstaden Tirana hvor vi skal bo de neste nettene. Vi spiser middag på hotellet de fleste dagene.


Dag 5-7 Tirana

Området Tirana er det som skal tilfredsstille vår nysgjerrighet de neste dagene. Det blir rundtur i Durres hvor vi bor samt byen Tirana. I tillegg tar vi turen til spennende Krujë, «Balkongen over Adriaterhavet». Den gamle byen ligger 610 meter over havet og har også et flott festningsanlegg med nydelig utsikt.


Dag 8 Tirana - Påstigningsstedene

Så er det på tide å forlate dette flotte området ved Adriaterhavet og komme oss hjem til fedrelandet. Vi blir hentet av bussen på Gardermoen og kjører hjem til Telemark og påstigningsstedene.


Reisefakta

Turkode:

522

Avreisedato:

05.10.19

Hjemkomstdato:

12.10.19

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Montenegro og Albania

Grunnpris:

Nok 9990.00

Prisen Inkluderer:

• Buss og sjåfør i 8 dager
• Reisen i hht. ovenstående program med engelsktalende lokalguide og div. inngangsbilletter
• Norsk reiseleder fra LB-TUR Telemark er med på hele reisen
• 7 Hotellovernattinger i delt dbl. rom med frokost
• 1 x lunsj, 6 x middag

Tillegg:

• Enkeltrom: 1.260,-
• Fly Oslo-Dubrovnik og Tirana-Oslo kr 3.900.-