Elden og Spelet om Heilag Olav

Slegghaugene danner et majestetisk bakteppe for Elden, et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld.
Røros, eller Bergstaden har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet. Det var den godt bevarte trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet som var grunnlaget for at Røros fikk plass på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.
Olavsfestdagene er en kirke- og kulturfestival som arrangeres i Trondheim rundt olsok hvert år. Arrangementene foregår på scener over hele byen. Det arrangeres også historisk marked med markedsspill, gjøglere og handel i Borggården. Olavsfestdagenes historiske forankring er dyrkelsen av Olav den hellige. Dagens festival viderefører tradisjonen til Olavsdagene, som startet i 1962. Pilegrimer fra mange land velger å besøke pilegrimsmålet Nidarosdomen under festivalen.
Spelet om Heilag Olav, ofte kalt Stiklestadspelet, er et historisk skuespill som blir spilt som friluftsteater hver sommer under Olsok-dagene på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal i Nord-Trøndelag. Spelet ble første gang satt opp i 1954. Stykket handler om kong Olavs ankomst til gården Suul bare noen få dager før han ble drept i slaget på Stiklestad i 1030. Det er en blanding av fri dikting og historiske hendelser som blir omtalt i Snorre Sturlasons Olav den helliges saga i Heimskringla.


Dag 1 Påstigningsstedene - Røros

Avreise på morgenen fra påstigningsstedene. Vi setter kurs mot Røros. Underveis blir det stopp med mulighet for å kjøpe seg lunsj.
Vi sjekker inn på Røros hotell og spiser felles middag. På hotellet har vi tilgang til både sauna og svømmebasseng. Samlet går vi til Slegghaugene for å oppleve Elden. Spelet varer resten av kvelden fram til ca. midnatt.


Dag 2 Røros - Trondheim

I dag skal vi forflytte oss til Trondheim, men før vi gjør det skal vi bli med på «Bergstadvandring», en guidet byvandring hvor vi får høre noe om den spennende historien til bergstaden Røros.
Vi reiser videre til Trondheim som i dag åpner Olavsfestdagene. Hvert år rundt Olsok fyller Olavsfestdagene Trondheim med fest og folkeliv, kvalitetskonserter, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og gratisarrangementer – opplevelser som berører. Olavsfestdagene fortsetter å sette Trondheim på kartet som en verdibasert møteplass som omfavner og inkluderer.
Vi sjekker inn på hotellet før resten av kvelden kan brukes på egenhånd i tidligere Nidaros.


Dag 3 Stiklestad

Så er det klart for enda en dag fylt med kulturhistorie. «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad er dagens hovedattraksjon. Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954.
Felles middag blir servert her på Stiklestad og er inkludert.


Dag 4 Stiklestad - Påstigningsstedene

3 opplevelsesrike dager ligger bak oss og det er tid for hjemreise. Turen sørover går via Lillehammer, Gjøvik og Drammen. Underveis blir det flere stopp, bl.a. et lenger med mulighet for å kjøpe seg lunsj.
Vi er tilbake til påstigningsstedene på kvelden med mange gode minner om flotte norske spel.


Reisefakta

Turkode:

520

Avreisedato:

27.07.19

Hjemkomstdato:

30.07.19

Varighet:

4 dager

Reisemål:

Elden og Spelet om Heilag Olav

Grunnpris:

Nok 6990.00

Prisen inkluderer:

• Hele reisen i moderne turistbuss og erfaren sjåfør
• Kaffe og sjokoladeservering underveis
• Reiseledertjenester
• Billett Elden
• Billett Spelet om Heilag Olav
• Omvisning på Bergstaden
• 3 frokoster
• 2 middager
• 3 netter på hotell (dobbeltrom)

Tillegg:

Enkeltrom: 1.650,-