Vakre Sveits

Omkranset av Alpene ligger Europas smørhull, Sveits. Landet er nok mest kjent for sine sure oster og diskrete banker, men som turist oppdager man at landet representerer mye mer enn det. Det er nemlig ikke uten grunn at Sveits gjennom århundrer har blitt betegnet som Europas klassiske ferieland.
Tre språk og tre kulturer i et og samme land. Det er Sveits i et nøtteskall. Her er alt en blanding av Italia, Tyskland og Frankrike. Naturen er også en blanding av mektige alper, stille småsjøer og småsteder med skjønne, gamle hus.
Fribourg er navnet på byen som vi skal bo i under oppholdet. Byen ligger på over 600 meters høyde og er omkranset av elva Saane. Den er kjent for en sjarmerende gamleby fra middelalderen. Gotisk stil preger bybildet og det kommer tydelig fram via byens katedral. En vandretur i gatene med et besøk på en kafé er et «must» for alle som besøker den koselige byen. I de smale gatene finnes det små butikker og restauranter, som serverer både lokal og internasjonal mat, tett i tett. Ved hjelp av den gamle kabelbanen kan enkelt forflytte seg mellom den øvre og nedre delen av byen.
Vi besøker vingård, og tar en deilig båttur på Genfersjøen. Sjøen er kjent for å være ekstra klar og blå her den ligger mellom Sveits og Frankrike. Vi viser deg Sveits fra sin flotteste side med alper, sjøer og middelalderby.


Dag 1 Påstigningsstedene - Gøteborg

Vi starter fra Telemark og kjører via Vestfold til Oslo. Videre kjører vi til Gøteborg hvor vi går om bord i fergen som tar oss til Kiel i løpet av natten. På kvelden nyter vi en velsmakende aftensbuffet.


Dag 2 Kiel - Bad Mergentheim

Turen går videre med bussen nedover Tyskland. Vi passerer Hannover, Göttingen og Frankfurt. Underveis tar vi en stopp hvor det er mulig å kjøpe seg lunsj. I kveld skal vi bo på hotell i Bad Mergentheim, det blir felles middag på hotellet.


Dag 3 Bad Mergentheim - Fribourg

Denne dagen fortsetter vi videre sørover Tyskland før vi krysser grensen til Sveits. Vi passerer flere små byer samt hovedstaden i Sveits, Bern. Bern ble grunnlagt i 1191, men ble hovedstad først i 1848. Byen har to kjennemerker: klokketårnet og bjørnen.
Vi kommer til Fribourg og sjekker inn på hotellet vårt som vi skal bo på i 3 netter. Her spiser vi også felles middag hver kveld.


Dag 4-5 Fribourg

Disse dagene skal vi være i området rundt Fribourg. Det er flere flotte severdigheter her, den viktigste er nok St. Nicholas katedralen fra 1100-1400-tallet. En av verdens flotteste katedraler i gotisk stil. Sagnet vil ha det til at tårnet aldri ble ferdig siden det ikke var penger nok. Fribourg blir sagt å være en av de største middelalderbyene i området, og ligger veldig spesielt til på høyden. Vi tar også en tur til Lausanne hvor vi får oppleve Genfersjøen fra båt. Sjøen er den største innsjøen i Sveits og Frankrike, og langs breddene ligger byer og landsbyer som oser av historie, kultur og sjarm – en drøm for alle feriereisende. Byen Lausanne blir sagt å være like vakker som Genève, selv om den er mindre. Gamlebyen er bilfri og dermed perfekt å utforske til fots.


Dag 6 Fribourg - Würzburg

Vi vender nesa nordover. Første etappen går til Frankrike og byen Colmar. Her skal vi på vinsmaking på Domaine Karcher et Flis, en familiedrevet vingård som ligger midt i hjertet av gamle Colmar. Georges og hans kone Nathalie tar godt imot oss og presenterer flere av vinene de har. Familien har drevet med produksjon av vin i flere generasjoner og det er ingen tvil om at Georges er lidenskapelig opptatt av vin.
Det blir tid for lunsj på egenhånd før vi kjører videre med ankomst Würzburg på kvelden. Vi sjekker inn på hotellet og spiser felles middag.


Dag 7 Würzburg - Kiel

På vei nordover i dag vil vi passere byene Fulda, Kassel og Hannover før vi på ettermiddagen kommer forbi Hamburg. Det blir flere stopp underveis, deriblant en god stopp med mulighet for kjøpe lunsj.
Vi sjekker inn på Stena Line som tar oss med over til Skandinavia igjen. Det blir felles middagsbuffet inkludert drikke om bord.


Dag 8 Gøteborg - Påstigningsstedene

Ankomst Gøteborg på morgenen og etter en god frokostbuffet på fergen legger vi ut på den siste etappen på turen. Vi ankommer påstigningsstedene på kvelden.


Reisefakta

Turkode:

518

Avreisedato:

05.09.19

Hjemkomstdato:

12.09.19

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Vakre Sveits

Grunnpris:

Nok 12990.00

Prisen Inkluderer:

• Gratis servering av kaffe og sjokolade om bord i bussen
• Buss, sjåfør og reiseledertjenester i 8 dager
• Bussreisen i hht. ovenstående program
• Hotellovernatting i delt dbl. rom
• Båttur Lausanne-Montreaux
• Vinsmaking Domaine Karcher et Flis
• Ferge Gøteborg – Kiel t/r
• 7 x frokost, 7 x middag

Tillegg:

• Enkeltrom/lugar: kr. 2.170,-
• Utvendig lugar: kr. 1.000,- pr. lugar