Julemarked i Tallinn og Tartu

Tallinn er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa, og den gamle bydelen med brosteinsgater og smale smug har mange flotte kafeer, butikker og restauranter. Tallinns gamleby blir allerede i slutten av november forvandlet til et eventyrlig julemarked fra fortiden. Ifølge den engelske avisen "Times" tilhører julemarkedet i Tallinn det beste i Europa.
Dessuten er Estland et av de landene i Europa der håndverkstradisjonene fortsatt lever i beste velgående, så du kan finne mange fine, unike arbeider til rimelige priser i de mange bodene og småsjappene. Strikkeplagg, smykker, håndblåste glass, smijernsarbeid og annet kunsthåndverk er fine gaveideer. Blodpannekaker og blodpølser er blant de lokale julespesialitetene, i tillegg til den varme rødvinen, hoogvein.
På Rådhusplassen finner du et stort juletre og et femtitalls boder fylt til randen med estiske delikatesser og mulige julegaver. Du finner alt fra fine håndstrikkede ullgensere til skjerf, eller vakre håndlagde leker i tre. I den lille sidegaten Katariina Käik finner du lokale kunstnere som har sine verksteder og produserer vakre saker i glass, keramikk og edle metaller.
Tartu, den vakreste byen i Estland forbereder også julen i slutten av november. Menyene forandrer seg og blir mer inspirert av jul, pyntede juletre i vinduer, adventslys osv. Stemningen er magisk og på bordene finnes surkål, svinekjøtt, blodpølse og hjemmelaget øl.
Nyt førjulstiden i Estland!


Dag 1 Påstigningsstedene - Stockholm

Vi reiser tidlig på morgenen fra påstigningsstedene. Turen går via Vestfold og Horten-Moss. Det blir flere stopp underveis for beinstrekk og muligheter for å kjøpe seg noe mat.
Felles julebuffet om bord på Tallink Silja mens vi blir fraktet over til Tallinn i løpet av natten.


Dag 2 Tallinn - Tartu - Tallinn

Vi kommer i land i Tallinn tidlig formiddag og kjører til Tartu. Byen blir sagt å være den vakreste i Estland. Det blir muligheter for shopping samt kjenne på stemningen i den flotte byen. Turen går så tilbake til Tallinn hvor vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser felles middag.


Dag 3 Tallinn

Noen severdigheter blir det tid til før opplevelsene venter i den julekledde hovedstaden. Mye deilige lokale retter kan smakes på, julegaver kjøpes og julestemningen kommer snikende på. Vi arrangerer felles middag for de som ønsker.


Dag 4 Tallinn

Første delen av dagen er til eget bruk. Kanskje får du kjøpt de siste julegavene, smakt mer på hoogvein med mer. Avreise til fergen etter avtale. Om bord er det muligheter for å kjøpe seg mat, handle litt taxfritt og nyte overfarten til Stockholm.


Dag 5 Stockholm - Påstigningsstedene

Etter en flott innseiling gjennom Stockholms skjærgård snur vi bussen mot fedrelandet. Gode stopp underveis med mulighet for mat. Ankomst påstigningsstedene på kvelden med masse julestemning i bagasjen.


Reisefakta

Turkode:

517

Avreisedato:

08.12.19

Hjemkomstdato:

12.12.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Julemarked i Tallinn og Tartu

Grunnpris:

Nok 5290.00

Prisen Inkluderer:

• Gratis servering av kaffe og sjokolade om bord i bussen
• Buss, sjåfør og reiseledertjenester i 5 dager
• Bussreisen i hht. ovenstående program
• 2 x hotellovernatting i delt dbl. rom
• Ferge Stockholm – Tallinn med overnatting i innvendig dobbellugar t/r
• 4 x frokost, 2 x middag

Tillegg:

• Enkeltrom/lugar: kr. 1.020,-
• Utvendig lugar: kr. 1.000,- pr. lugar