Russland med Moskva og St. Petersburg

Russland er mer enn St. Petersburg, selv om denne unike byen er en naturlig del av et besøk hos vår store nabo i øst. Etter flere turer til denne byen, ønsker vi å vise mye mer av dette fantastiske landet: En tur med alle ingredienser! Opplev den russiske landsbygda og landets hovedstad, Moskva. Bli med til Novgorod, Russlands eldste by, med eldgamle katedraler og en historie som er koplet til våre forfedre, både Olav den Hellige og Olav Tryggvasson. Og sist, men ikke minst, St. Petersburg, en av verdens vakreste byer med alt sitt glitrende gull.
For å få mest mulig ut av turen har vi med oss Igor, vår lokalguide som er fra Russland og snakker flytende norsk. Han blir med oss på rundturen for å fortelle mer om dette landet, fra politikkens topper til familielivet i blokkene, historie og hverdagen i dag!


Dag 1 Telemark - Stockholm

Avreise tidlig morgen. Turen går via Oslo og gjennom Sverige til Stockholm. Ferge til Riga. Felles buffé om bord.


Dag 2 Riga

Etter frokost legger vi til kai i Riga. Her møter lokalguiden, Igor oss. Han tar oss med på bytur med buss og til fots før vi spiser lunsj. Det blir besøk på marked før det er tid på egenhånd. Felles middag på kvelden. De som ønsker kan bli med på en spasertur, «Riga by night», før vi overnatter på hotellet.


Dag 3 Riga - Pskov

Vi forlater Riga etter å ha spist frokost og kjører mot grensen til Russland. Etter passering spiser vi lunsj.
Så kjører vi videre til Pskov, en gammel russisk by som ble grunnlagt i år 903. Vi får høre om legendene knyttet til vikingene.
Når vi ankommer Pskov, sjekker vi inn på hotellet før vi tar en bytur med buss og til fots.
Felles middag på hotellet. Etter det tar vi en spasertur i byen, langs kaien og i gamle byen


Dag 4 Pskov - Moskva

Vi spiser frokost før avreise mot Russlands hovedstad, Moskva. Mens vi kjører i Russland får vi høre om russisk historie, kultur, tradisjoner osv. Gjennom bussvinduet kan du se små landsbyer, og etter hvert også større byer når vi nærmer oss Moskva, en gigantisk by med nesten 12 millioner innbyggere.
Vi ankommer Moskva på ettermiddagen og spiser middag på hotellet.


Dag 5 Moskva

Etter frokost er det klart for en bytur med buss. Vi besøker Spurvehøyden med en meget flott utsikt over byen. Vi spiser felles lunsj i byen før vi besøker kjente steder som den Røde plass, Kreml med mer. Middag på hotellet.


Dag 6 Moskva

Frokost. Opplevelsene i Moskva fortsetter med besøk av mye vakkert knyttet til Moskvas og Russisk historie.
Felles lunsj før vi besøker Rustningskammeret. Museet er et av de mest særpregede museene i Russland. Her finner man edelstener, sølv og gullgjenstander, rikt dekorerte våpen, sjeldne stoffer, tsarkronen og praktfulle tronstoler. Særlig berømt er museets samling av Fabergé-egg og kroningskronene for tsarene og tsarinaene.
Middag på hotellet.


Dag 7 Moskva - Novgorod

Avreise mot Novgorod etter frokost. Det er mye å høre om og se fra bussen. Lunsj spiser vi underveis, enten på restaurant eller vi har med oss matpakke fra hotellet.
Vi sjekker inn på hotellet i Novgorod og spiser middag. En liten spasertur etter middagen for de som ønsker.


Dag 8 Novgorod - St. Petersburg

Frokost før avreise. Russland har mye historie og vi får bl.a. høre at norske vikinger bodde i denne byen for noen hundre år siden.
Det blir lunsj underveis. Før vi kommer til St. Petersburg besøker vi Peterhof, et meget flott sted. Turen går til Sommer-residensen med den eventyrlige parken og palasset. Vi besøker også Aleksander Nevsky klosteret.
Overnatting og middag på hotell Ladoga.


Dag 9 St. Petersburg

I dag står mer av St. Petersburg på programmet. Vi skal bl.a. besøke Peter og Paul festningen med kirken før vi spiser felles lunsj i byen. Etter lunsj er det klart for et av de store høydepunktene, Eremitasjen eller Vinterpalasset. Felles middag.


Dag 10 St. Petersburg - Helsinki

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og forlater Russland for denne gang. Turen går til Helsinki, hovedstaden i Finland. Dersom tiden strekker til, tar vi med oss noen høydepunkter i byen før det er tid på egenhånd.
Vi sjekker inn på Silja Serenade/Symphoni og nyter en felles aftensbuffe ombord.


Dag 11 Stockholm - Telemark

Frokost og ankomst Stockholm. Turen fortsetter tilbake til Norge og påstigningsstedene. Gode stopp underveis med mulighet for en matbit.


Reisefakta

Turkode:

512

Avreisedato:

20.08.19

Hjemkomstdato:

30.08.19

Varighet:

11 dager

Reisemål:

Russland med Moskva og St. Petersburg

Grunnpris:

Nok 19900.00