Beijing og Shanghai

Etter en vellykket pilottur i fjor, klemmer vi til med Kina i år også, men legger på noen opplevelser. Selv om vi det meste av tiden kommer til oppholde oss i urbane strøk, får vi nærmøte med naturen på den Kinesiske mur og se en del av landsbygda gjennom togvinduet på turen mellom Beijing og Shanghai.
Superlativene satt løst etter turen i 2017, mye på grunn av vår eminente lokale, svensktalende guide, hans opplegg og kontakter. Han blir med i år også og viser bort både kjente og ukjente sider ved Kina, og forteller fra dagliglivet til kineserne.
Kinas utvikling har vært enorm de siste 30 årene, og det vi i Norge brukte over 110 år på, har kineserne fått til fra åttitallet og fram til i dag. Det har hatt sin pris, bl.a. miljømessig, men vi vil både oppleve og hører om tiltakene som nå er gjennomført for å redusere utslippene fra industri og kjøretøyer.
Både Beijing og Shanghai har mye gammelt og mye nytt å vise bort og inntrykkene blir mange og eksotiske. Kanskje pakker du fram silkedyner og flotte perlekjeder, flott elektronikk eller en ”Rolex” fra kofferten etter hjemkomsten? Bli med på eventyr!


Dag 1 Telemark - Oslo

Vi reiser fra Oslo kl 13:15 via Helsingfors til Beijing med flymaskin. Felles transport fra Grenland og Vestfold blir arrangert ved behov. Se pristillegg.


Dag 2 Beijing

i ankommer Beijing om morgenen, og rekker et besøk ute på Sommerpalasset. Vi spiser lunsj under veis til hotellet, og noen vil kanskje kikke litt på øyelokkene fra innsida før felles middag om kvelden?


Dag 3 Beijing

Vi skal bruke hele dagen i Beijing og oppleve den Himmelske freds plass, Den forbudte by, Jingshan-parken, sykelrikshaw og lunsj i hutongerne. Felles middag.


Dag 4 Beijing

Kanskje turens høydepunkt for mange; Den Kinesiske Muren i Mutianyu. Vi tar taubane opp til muren og alt etter form, vær og føttøy, tilbakelegger vi noen meter eller kilometer på dette byggverket og får selvsagt historien til muren av vår guide. Vel nede puster vi ut og nyter en god lunsj. Felles middag med Pekingand om kvelden.


Dag 5 Beijing

Dagens program starter med morgongymnastikk og besøk til det Himmelske Tempel. Deretter er det valgfri utflukt til Bejing Zoo(Ikke innkludert i turprisen) eller Beijing på egenhånd. En tur med Metro`n til OL landsbyen f.eks.?


Dag 6 Beijing - Shanghai

Etter frokost forlater vi hotellet og blir kjørt til togstasjonen der hurtigtoget venter for å frakte oss de 1800 km til Shanghai på 4,5 timer.Vi spiser lunsj etter ”landgang” og besøker Urban Planning Center og tar en promenade på The Bund før vi sjekker inn på hotellet. Felles middag.


Dag 7 Shanghai

Shanghai ligger for våre føtter, og vi nevner; Yu-hagen, gåtur i gamlebyen, Shanghai History Museum og Shanghai Tower. Kinesisk akrobatikk er verdensberømt, og vi får et show som tar pusten fra oss. Felles lunsj og middag.


Dag 8 Shanghai

Denne dagen kan du velge om du vil utforske mer av byen på egenhånd eller bli med til Kinas Venezia; Zhujiajiao. (Ikke innkludert i turprisen) Felles middag om kvelden.


Dag 9 Shanghai - Telemark

Da er eventyret i Kina slutt for denne gang og vi blir kjørt til flyplassen og ankommer Oslo på kvelden.


Reisefakta

Turkode:

511

Avreisedato:

01.11.19

Hjemkomstdato:

09.11.19

Varighet:

9 dager

Reisemål:

Beijing og Shanghai

Grunnpris:

Nok 19990.00