Juletur til Goslar

Tyskland og julemarkeder er godt kjent for oss nordmenn. På denne turen reiser vi til middelalderbyene Goslar og Celle. De vakre byene er godt bevart og et trivelig sentrum. Hotellet er i seg selv en flott opplevelse. Det ligger kun 5 minutters gange fra gamlebyen. Som gjester på hotellet har vi også fri tilgang til hotellets spa hvor det er både innendørs svømmebasseng og ulike badstuer.
Blant bindingsverkshus og juletrær med lys har vi mange boder med kunsthåndverk, julegaver, mat med mer. Her er det mulig å få seg noe godt i glasset mens du tar inn alle deilige lukter som finnes på tyske julemarked. Stemningen er hyggelig og det er vanskelig å ikke få en god og varm følelse inni seg når du vandrer rundt i koselige Goslar.


Dag 1 Påstigningsstedene - Gøteborg

Vi starter turen fra Telemark via Vestfold til Gøteborg. Her går vi om bord i Stena Line sin ferge som skal ta oss til Kiel i løpet av natten. Om bord nyter vi skipets aftensbuffé (inkludert drikke) mens vi seiler ut på havet.


Dag 2 Kiel - Celle - Goslar

Etter en god frokost ankommer vi Kiel. Vi tar plass i bussen og kjører sydover. Vi passerer byene Lübeck og Hamburg før vi kommer til Celle. Her tar vi en god stopp for å spise lunsj på egen hånd og besøke julemarked.
Tidlig på kvelden kommer vi til Goslar og tar inn på hotel Der Achtermann. Felles middag på hotellet.


Dag 3 Goslar

I dag skal vi oppleve de stemningsfulle Julemarkedene i denne vakre byen. Hotellet vårt ligger i sentrum av Goslar og julemarkedet er kun en liten spasertur unna.


Dag 4 Goslar - Kiel

Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen nordover. Underveis tar vi en god stopp. Vi kommer til Kiel og her tar vi en stopp for litt handling på Citti, dersom tiden og trafikken er på vår side. Deretter sjekker vi inn på en av Stena Lines ferger som tar oss over til Gøteborg. Her blir det middag og overnatting i innvendig 2-sengs lugarer.
Vi har felles aftensbuffet med drikke i skipet restaurant mens vi seiler utover. I løpet av kvelden er gode muligheter til å besøke skipets butikk, få seg en dans eller et besøk i en av barene om bord.


Dag 5 Gøteborg - Påstigningsstedene

Etter ankomst Gøteborg går turen videre til Strømstad hvor det er mulighet for litt svenskehandel før vi tar fergen over til Sandefjord. Vi regner med å være tilbake i Grenlandsområdet sen ettermiddag.


Reisefakta

Turkode:

510

Avreisedato:

02.12.19

Hjemkomstdato:

06.12.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Juletur til Goslar

Grunnpris:

Nok 6990.00

Prisen Inkluderer:

• Reise i moderne turistbuss, erfaren sjåfør og reiseleder
• 4 frokoster
• 3 middager/buffeer
• Ferge Gøteborg-Kiel t/r med overnatting i 2-sengs innv. lugar
• 2 netter på hotell (dobbeltrom)
• Utflukter i henhold til dagsprogram

Tillegg:

• Enkeltrom/lugar kr. 940,-
• Utvendig lugar kr. 1.000,- pr. lugar