Jul på Skansen

Julen nærmer seg og det er på tide å komme i julestemning. Hva bedre enn å ta turen til stemningsfulle julemarkeder? Besøk det gammeldagse julemarkedet, se inn i hus og gårder. Se hvordan julen ble feiret i gamledager. Hør på kor og musikanter. Julestemningen finner du på Skansen. Julemarkedet på Skansen er en skikkelig tradisjon i Stockholm. Her finner du klassisk håndverk, mat og godsaker. Like ved markedet finner du også juletregang og juleverksted. Det er også mulig å lære seg mer om de gode, gamle juletradisjoner.
I bykjernen på veien til julemarkedet, myldrer det av liv under julemarkedshelgene. Her arbeider håndverkerne for fullt i verkstedene sine. På markedet finner du julestemningen blant juledekorasjoner og klassisk håndverk.
På hjemturen besøker vi også Friluftsmuseet Gamla Linköping hvor de har pyntet hele museet til jul og kan friste med både det ene og det andre.


Dag 1 Påstignigsstedene - Stockholm

Tidlig avreise fra hjemstedene. Vi kjører til via Vestfold og krysser grensen til Sverige ved Ørje. Gjennom den svenske skogen passerer vi både Karlstad og Örebro før vi kommer til Stockholm tidlig kveld. Underveis blir det gode stopp med mulighet for å kjøpe seg mat.
Felles middag på hotellet.


Dag 2 Stockholm

Skansens julemarked har vært en tradisjon siden 1903. Det sies at dersom du skal velge et julemarked i Stockholm, så skal du velge det på Skansen. I dag går turen nettopp til Skansen og julemarkedet. Det finnes over 70 boder, fulle av kvalitetsprodukter. Her finnes også boder med tradisjonsrik mat som du kan kjøpe og nyte på plass.
Skansen ligger sentralt i Stockholm, og det er derfor fullt mulig å oppleve en juledekorert Stockholm på egenhånd.
Felles middag på kvelden.


Dag 3 Stockholm - Örebro

I dag er det på tide å sjekke ut og forlate Stockholm. Dagens mål er Örebro, men på veien stopper vi i Linköping og julemarkedet her. Markedet finner sted i Friluftsmuseet Gamla Linköping og fokuser på gode, gamle tradisjoner. Juleverksted foregår i museets bygninger og det bør være gode muligheter til å få med seg både fine opplevelser og produkter hjem til jul.
Når vi er ferdig på dagens julemarked, kjører vi videre og kommer til Örebro. Her overnatter vi på hotellet og spiser en god middag.


Dag 4 Örebro - Påstigningsstedene

Siste dagen av juleturen har kommet. Turen går til Strømstad hvor det blir muligheter for litt svenskehandel før vi tar fergen over til Sandefjord.
Julestemningen og kanskje til og med julematen er på plass i bagasjen, og det er på tide å komme hjem. Vi er tilbake til påstigningsstedene på kvelden og ønsker alle en god jul.


Reisefakta

Turkode:

503

Avreisedato:

29.11.19

Hjemkomstdato:

01.12.19

Varighet:

3 dager

Reisemål:

Jul på Skansen

Grunnpris:

Nok 5890.00

Prisen Inkluderer:

• Hele reisen i moderne turistbuss og erfaren sjåfør
• Kaffe og sjokoladeservering underveis
• Reiseledertjenester
• 3 frokoster
• 3 middager
• 3 netter på hotell (dobbeltrom)
• Besøk på Skansen med julemarked
• Besøk på Linköping Julmarknad

Tillegg:

Enkeltrom: kr. 1.800,-