Bornholm

Opplev solskinnsøya Bornholm sammen med lesere av Varden og LB Tur Telemark i sommer. Med sådde blomster i bedd og grøftekanter over hele øya, med duft av hav og røkt ål, festningen Hammershus og dens fascinerende historie, besøk på øyas vingård og i en av de spesielle rundkirkene, pluss, pluss, pluss. Dette vil dette garantert bli en tur du tar med og «varmer» deg på utover høst og vinter. Er du glad i å sykle eller bade i brenningene ligger mulighetene åpne for det, rett utenfor hotelldøra. På Balka Søbad blir vi hilst velkommen av et meget hyggelig vertskap og en fantastisk kokk som vil sørge godt for oss den tiden vi tilbringer på øya. Sjåfør på turen er Jostein Gjærum


Dag 1 Påstigningssted til Bornholm

Vi står opp med småfuglene og skal rekke båten fra Sandefjord kl 0830. Frokostbuffen står dekket og vi spiser oss over til EU på MS Oslofjord. I land i Strømstad venter oss noen dovne timer i buss sørover gode veier mot Skåne og Ystad. Vi gjør et godt stopp i Halmstad, ser på borgen og tar en liten matbit på egenhånd. Vi har god tid og stopper for beinstrekk og toalettbesøk etter behov. Båten letter anker Kl. 18.30 og vi ankommer Rønne Kl. 19.50. Derfra er det ca en halv time å kjøre til Balka Søbad, der middagen venter.


Dag 2 Rundtur på Sydbornholm

Etter en god brokostbuffet blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss sørover på øya. I dag skal vi besøke Årsdale, Svaneke med marked på torget ,Listed, Bølshavn og Østermarie
Lunsj denne dagen spiser vi på øyas vingård, de vi også blir tilbudt smaksprøver, får en omvisning og blir servert lunsj. Deretter besøker vi Dueodd før vi drar tilbake til hotellet. Kanskje frister et bad før middag?


Dag 3 Rundtur på Nordbornholm

I dag skal vi besøke øyas største turist attraksjon; Hammerhus festningsverk, men før vi kommer dit besøker vi Almindingen og Hasle. Lunsj skal vi spise i den idylliske fiskelandsbyen Gudhjem der det også blir tid til litt shopping og byvandring.
Etter lunsj og tid i Gudhjem går turen videre til Allinge-Sandvig, Østerlars rundkirke og Aakirkeby.
Middag på hotellet om kvelden.


Dag 4 Litt på egenhånd og Rønne

På formiddagen har vi ikke noe felles program. Lunsj ikke inkludert denne dagen. På ettermiddagen tar vi turen inn til Rønne på en liten shoppingrunde. De sprekeste tar kanskje turen over øya på leide sykler. Balka strand ligger et steinkast fra hotellet, og det hyggelige fiskeværet Snogebæk ligger en liten spasertur av gårde. Hotellets badebasseng står også til disposisjon. Felles middag på kvelden.


Dag 5 Bornholm – Ullared – Påstigningssted

Vi står tidlig opp og tar første ferje tilbake til fastlandet. Vi bruker tre timer opp til Ullared der vi setter av tid til shopping og mat. Tilbake i bussen med eller uten gode handler, går neste etappe i Sverige til Strømstad. Her venter båten kl 20 00 og tar oss tilbake til fedrelandet. Sent tilbake i egen seng!


Reisefakta

Turkode:

190801

Avreisedato:

16.08.19

Hjemkomstdato:

20.08.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Bornholm

Grunnpris:

Nok 6900.00

Prisen Inkluderer:

• Reise med moderne turbuss og sjåfør,
• Båtreiser fra Sverige til Norge t/r og Ystad – Rønne t/r.
• Opphold i dobbeltrom på Balka Søbad med halv pensjon
• Utflukter etter program inkl 2 lunsjer.
• Frokost på båten fra Norge til Sverige og middag hjem.

Tillegg:

Enkeltrom: 1.500,-