Alpelandet Østerrike 5. - 14. Juli 2019

Dagsprogram

-For 31 år siden reiste jeg for første gang til alpelandet, Jeg har vært tilbake nesten hvert år etterpå og går ikke lei! En slik tilbakemelding fikk vi av en av våre sjåfører, og det er ikke vanskelig å være enig. Dette lille landet med sin fantastiske natur, de vennlige, jodlende og gjestfrie menneskene og den glade atmosfæren. Vi skal bo 1 natt på Hotel i Tyskland i Fulda på vei nedover og 1 natt på hotell i Leipzig på vei oppover, videre bor vi 5 netter på Alpenresidenz Viktoria i Neustift i Stubaital , et ekte Østerriksk hotell med komfort og trivsel. Vi har utsikt mot grønne daler med majestetiske alpetopper. En ferieby for både sommer og vinter. Kjente utfartssteder innen en kort radius. «Østerrike i våre hjerter.» Det lille landet med sin fantastiske natur, vennlige, gjestfrie mennesker og den glade atmosfæren er hovedmålet for denne reisen. Vi drister oss til å si at dette kanskje er det vakreste området i Østerrike, med fantastiske severdigheter innen kort avstand. Vi har varierte utflukter og program som for eks. tur til Innsbruck, utflukt til det flotte fjellområdene Dolomittene i Italia. Vi skal selvfølgelig oppleve en ekte Tyroleraften og det blir togtur med en av veterantogene i området. Alt er inkludert i prisen.

Dag 1 Påstigningsstedene - Gøteborg

Vi starter fra Telemark og kjører via Vestfold til Oslo. Derfra går turen videre ned til Gøteborg, hvor vi går om bord i Stena Line fergen som tar oss over til Kiel i løpet av natten. Om bord blir det et velsmakende buffébord inkludert drikke.

Dag 2 Kiel - Fulda

Etter frokost på fergen går turen videre med bussen nedover i Tyskland. Vi passerer blant annet både Hamburg, Hannover og universitetsbyen Göttingen før vi kommer til hotellet i Fulda, hvor vi spiser middag og overnatter
Gode stopp underveis.

Dag 3 Fulda - Tyrol

Denne dagen fortsetter vi videre ned gjennom Tyskland. Vi passerer både Nürnberg og München før vi kommer til det vakre området langs Tegernsee på vei mot vårt hotell for de neste dagene, nemlig hotell Alpenresidenz Viktoria. Maten står snart på bordet.

Dag 4-7 Tyrol

Disse dagene skal vi oppleve Østerrike. Utgangspunktet vårt er den flotte dalen hvor vi bor og tar utflukter fra. Vi får føle landets gjestfrihet og muligheter for en liten vandring i Alpene.

Dag 8 Tyrol - Leipzig

Etter noen deilige dager i høyden er det godt å sette nesa hjemover. Turen går nordover til Leipzig, hvor det blir overnatting med middag og frokost.

Dag 9 Leipzig - Lüneburg - Kiel

Etter en god frokost på hotellet fortsetter vi ferden videre oppover i Tyskland og tar en lengre stopp i Lüneburg. Byen er en vakker by i bindingsverkstil som har bygget sin rikdom på salt. I mer enn 1 000 år har den livnært seg med utvinning og salg av salt. Fra Lüneburg går turen videre til Kiel, hvor vi går om bord i fergen som tar oss over til Göteborg i løpet av natten.

Dag 10 Gøteborg - Påstigningsstedene

Etter ankomst Gøteborg går turen videre til Nordby, hvor det blir tid til en Harryhandel, før vi fortsetter videre til Norge og påstigningsstedene.