Lofoten og Helgelandskysten m/Røst 4. - 13. August 2019

Dagsprogram

Lofoten er egentlig en rekke av flere øyer. Alle øyene er bundet sammen av E-10 som går helt sør til Å. Vi reiser til øyriket som mange globetrottere mener er det mest fantastiske, merkeligste og vakreste som vår jord kan vise fram. Vi besøker de kjente fiskeværene Reine og Henningsvær, hvor vi bl.a. kan beskue det karakteristiske fjellet Vågåkallen. Vi kommer også til Nusfjord - Norges best bevarte fiskevær. Midt i Lofoten, i le mellom steile fjell, ligger bygda Vikten. Bygda har egen privat skole og preges av miljøet i ”Guds Menighet”. Her finner vi brukskunstsenteret Lofoten Design, som består av Glasshytta og Keramikktårnet.
Vi besøker den kjente smeden i Sund. Smeden smidde den første skarven tidlig på 60-tallet, etter modell av en skarv han fikk øye på sittende på et skjær utenfor smia. Kong Olav fikk en skarv i gave da han kom på åpningen av Europavei 10 i 1963. Vi passerer et kjent landemerke i Lofoten – Lofotkatedralen. Kirken er den største trebygningen nord for Trondheim.
0pplev fjord, kyst og fjell, en flott del av Norge. Nyt turen, la sjåfør og reiseleder ta seg av det praktiske, og du kan nyte turen uten å tenke på annet enn å pakke kofferten…

Dag 1 Påstigningsstedene - Bodø

Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Bodø hvor buss og sjåfør venter på oss. Vi ankommer Bodø tidlig ettermiddag, slik at vi har litt tid i byen før vi sjekker inn på hotellet. Felles middag på kvelden.

Dag 2 Bodø -Røst

På morgenen tar vi fergen fra Bodø til Røst. Fergen tar oss over Vestfjorden og ut til Røst via Værøy. Røst er et av høydepunktene på turen, og etter å ha sjekket inn på hotellet samles vi til middag. Etter et bedre middagsmåltid i havgapet anbefales en liten spasertur i lokalsamfunnet.

Dag 3 Røst - Leknes

Dagen tilbringes på Røst med opplevelser. Vi spiser igjen en bedre middag av havets produkter før vi forlater Røst. På kvelden tar vi ferge innover mot Lofoten. Fergen går innom naboøya Værøy før vi ankommer Moskenes. Det nærmer seg midnatt, og i den lyse sommerkvelden kjører vi inn til Leknes og Scandic Leknes for overnatting.

Dag 4-5 Leknes - Svolvær

Vi starter ikke altfor tidlig denne dagen, men tar med oss en god frokost før vi sjekker ut av hotellet i Leknes. Det blir fine utflukter disse 2 dagene, og vi tar oss avstikkere fra hovedveien og ser oss om. Vi nevner noe av det vi tar med oss: Reine, Sakrisøy, Smeden i Sund, Vikten, Henningsvær og Trollfjorden. Overnatting med middag i Svolvær begge netter.

Dag 6 Svolvær - Saltstraumen

Ferge fra Svolvær til Skutvik på Hamarøy blir noe av det første som skjer i dag. På Presteid finner vi Hamsun-senteret. Senteret er anlagt nær ruinene av den gamle prestegården på Presteid, hvor Knut Hamsun bodde og arbeidet hos sin onkel i deler av barndommen. Vi kjører videre gjennom Hamarøy og Hamsuns rike før vi kommer sørover til Leirfjorden og følger denne mot Fauske, før vi etter hvert nærmer oss dagens mål – Saltstraumen Hotell hvor vi tar inn for middag og overnatting. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser med verdens sterkeste malstrøm rett utenfor vinduet.

Dag 7 Saltstraumen - Mo i Rana

Vi tar dagens første fergetur over Skarsfjorden, men først stopper vi ved Kystriksveiens utsiktspunkt mot Svartisen – Norges nest største isbre. Ferge blir det også fra Jektvik til Kilboghavn, og vi krysser her polarsirkelen igjen. Dagen tilbringer vi langs flotte Helgelandskysten før vi har middag og overnatting i Mo i Rana.

Dag 8 Mo i Rana - Brønnøysund

Også i dag starter vi på nye opplevelser langs Helgelandskysten. Vi starter med kommunens skulpturlandskap før vi kjører over den flotte Helgelandsbroen. Et par ferger og mye flott natur før vi kommer til dagens mål, Brønnøysund.

Dag 9 Brønnøysund - Oppdal

Avreise etter frokost med retning Vennesund hvor vi ferger over til Holm. Det blir stopp for lunsj underveis og om ikke så lenge passerer vi fylkesgrensen til Nord-Trøndelag. Vi passerer Snåsa, Steinkjer og Levanger før vi på kvelden sjekker inn på hotellet vårt i Oppdal.

Dag 10 Oppdal - Påstigningsstedene

Vi setter kursen videre sydover via Kvikne, Tynset og Alvdal, langs Østerdalen og til Elverum. Gode stopp underveis med mulighet for å få seg ”påfyll” i magen. Tilbake i Telemark om kvelden med sterke ferieminner og store ”Norgesopplevelser”.