Historiske Riga 3. - 06. Mars 2019

Dagsprogram

Vakker, prisgunstig, moderne og historisk. Drøssevis av avslappende og spennende spaopplevelser. Latvias hovedstad Riga er stadig mer populært som helgeturdestinasjon. Riga er kjent for sin gamleby, Vecrga, som er med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Byen er også kjent for sitt sentrum, Centrs, hvor over 800 bygninger er av arkitekturens art nouveau. Riga en av de beste destinasjonene for å se denne arkitektoniske stilen, som kjennetegnes med bygningsfasader preget av utskjæringer av blomster og mytologiske skapninger, og utsmykkede døråpninger og vinduer.
En betydelig del av gamlebyen ble enten ødelagt av ild eller ødelagt av tyskerne i andre verdenskrig, men mange gamle bygninger ble også spart. Gamlebyen fikk beskyttet status i 1967. De skadede delene, spesielt Svartehusets Hus, ble restaurert på slutten av 1990-tallet, hovedsakelig for å gjøre Riga mer attraktivt som turistmål.
Ikke bare for oss nordboere, men også for folk fra resten av verden. USA Today kåret for et par år siden Riga som Europas mest attraktive by. Byens skjønnhet, hyggelig beliggenhet ved Daugavaelven og svært gunstig prisnivå er noen av ingrediensene som lokker.
Ved Rigas sentralstasjon er det fem enorme haller som tidligere fungerte som hangarer for zeppelinere. Her selges i dag økologiske grønnsaker, ferskfanget fisk, produkter fra lokale bønder og delikatesser fra alle verdenshjørner. Det populære markedet er også et håndverksmekka med strikkesjal, rav og babushkadukker. Absolutt noe som bør oppleves under oppholdet.

Dag 1 Påstigningssted - Stockholm

Avreise fra Telemark tidlig morgen. Turen går via Ørje og videre østover Sverige. Vi tar stopp underveis for beinstrekk og en lengre hvor det blir mulig å kjøpe seg noe å spise. På ettermiddagen kommer vi til Stockholm hvor vi stiger om bord i TallinkSilja sin ferge som frakter oss over til Riga i løpet av natten. Felles aftensbuffet om bord.

Dag 2-3 Riga

Disse dagene har vi i Riga. Det blir omvisning med lokalguide både med buss og til fots. Den største byen i Latvia har også over en tredjedel av alle innbyggere. Det gjør at det finnes utrolig mye utvalg av alt fra spisesteder til opplevelser.
Det blir lagt til rette for et besøk til Ruth. En norsk dame som i mange år har jobbet for de fattige på landsbygda.
Tirsdag kveld sjekker vi inn på fergen igjen. Her finnes det flere restauranter, barer og muligheter til å handle taxfritt.

Dag 4 Stockholm - Påstigningssted

Ankomst Stockholm på morgenen og etter en god frokostbuffet på fergen legger vi ut på den siste etappen på turen. Vi ankommer påstigningsstedene på kvelden.