Middelalderbyen Tallinn 3. - 06. Mars 2019

Dagsprogram

Estland er en ung stat med gammel kultur. Vi skal besøke hovedstaden Tallinn som stadig blir mer og mer populær blant turister. Byen innbyr til sightseeing til fots. Den er full av smug og små gater og du finner spennende butikker i kjellere og innerst i trange smug. Tallinn har en meget trivelig gamleby med mange smale brosteinssmug og pittoreske bymiljøer. I Tallinns historiske bydel vil du også finne en mengde butikker, som selger alt fra brukskunst til suvenirer, klær og lærvarer.
Tallinn ble i år 1999 oppført på Unescos liste over Verdensarven for sin sjeldent godt bevarte gamleby. Tallinns historiske bydel er naturlig delt i to – på Toopea-høyden finner du en egen liten borgby innenfor kraftige festningsmurer med tårn. Resten av gamlebyen ligger på flaten nedenfor Toopea-høyden. I denne nedre bydelen ligger de fleste butikkene og serveringsstedene. Mange av butikkene og serveringsstedene ligger i området rundt den flotte rådhusplassen, som på Estisk heter Raekoja Plats. Her arrangeres det også markeder og konserter. Rådhusplassen er omgitt av flere flotte kjøpmannshus med vakkert dekorerte fasader. Gamlebyen innenfor byportene er lite forandret siden middelalderen. Her finner du murhusbebyggelse omgitt av til dels smale brosteinssmug og passasjer. Bare det å rusle rundt her og titte på den gamle bebyggelsen er en opplevelse.

Dag 1 Påstigningssted - Stockholm

Avreise fra Telemark tidlig morgen. Turen går via Ørje og videre østover Sverige. Vi tar stopp underveis for beinstrekk og en lengre hvor det blir mulig å kjøpe seg noe å spise. På ettermiddagen kommer vi til Stockholm hvor vi stiger om bord i TallinkSilja sin ferge som frakter oss over til Tallinn i løpet av natten. Felles aftensbuffet om bord.

Dag 2-3 Tallinn

Disse dagene har vi i Tallinn. Det blir omvisning i byen med lokalguide både med buss og til fots. Det blir bl.a. et besøk i den koselige gamlebyen fra middelalderen. Tallinn har mange hyggelige steder å by på og er enkel å orientere seg i. Vi bor på hotell med gåavstand til gamlebyen så her ligger mulighetene virkelig til rette for å kose seg et par dager.
Tirsdag kveld sjekker vi inn på fergen igjen. Her finnes det flere restauranter, barer og muligheter til å handle taxfritt

Dag 4 Stockholm - Påstigningssted

Ankomst Stockholm på morgenen og etter en god frokostbuffet på fergen legger vi ut på den siste etappen på turen. Vi ankommer påstigningsstedene på kvelden.