Drømmereise i Finland & Nord-Norge 25. Jul - 02. Aug 2019

Dagsprogram

Opplevelsene venter! På turen besøker vi Sverige, Finland og Norge fra Nord til Sør! De siste årene har det blitt økende interesse for å besøke Nordkalotten. Vi kan garantere naturopplevelser som nesten tar pusten fra deg. I tillegg besøker vi unike severdigheter som helleristningsfeltet Hjemmeluft, Nordkapp-platået og Heksemonumentet på Steilneset.
Vår erfarne reiseleder Lisbeth Leivann tar godt vare på deg og viser oss deler av norden hun kan mye om.

Dag 1 Påstigningsstedene - Stockholm

Avreise tidlig morgen, vi kjører gjennom Sverige over til Stockholm hvor vi går ombord i ferga som tar oss over til Helsinki i løpet av natta. På kvelden har vi felles aftensbuffet.

Dag 2 Helsinki - Rovaniemi

Vi legger til kai i Helsinki på formiddagen. Her møter vi lokalguiden vår som skal vise oss rundt i byen et par timer. Helsinki har mye å by på, vi får bl.a. se domkirken og Sibelius-monumentet. Det blir også tid for å oppleve byen på egenhånd.
Vi spiser felles middag før vi sjekker inn på nattoget som skal ta oss til Rovaniemi i løpet av natta. Vi får tildelt sovekabiner med eget toalett/dusj.

Dag 3 Rovaniemi - Ivalo

Toget ankommer Rovaniemi på formiddagen etter at vi har spist frokost om bord. Her besøker vi julenissens «residens». Det blir tid til å få seg mat, før vi passerer Polarsirkelen og kjører nordover gjennom Lapplands høyland til byen Ivalo og vårt hotell.

Dag 4 Ivalo - Kirkenes

Etter frokost går turen videre nordøstover langs med den kjente sjøen Inari før vi passerer grensa til Norge ved Neiden. Her tar vi en pause og får se og høre om skoltesamenes liv og tradisjoner. Videre østover til Kirkenes og vårt hotell for natten.

Dag 5 Kirkenes - Vadsø

Vi får en rolig morgen i Kirkenes før vi kjører videre østover så langt vi kan komme i Norge. Ved den kjente grensestasjonen Storskog tar vi av på veien som fører oss langs den russiske grensa ut til Grense Jakobselv. Her kommer vi tett på Barentshavet, og Kong Oscar 2. kapell med sin lille spesielle kirkegård. På kvelden spiser vi middag på hotellet vårt i Vadsø hvor vi skal bo i 2 netter.

Dag 6 Vadsø

I dag skal vi kjøre vestover langs Varangerfjorden til Varangerbotn, og østover igjen på nordsida av fjorden til Vardø. Underveis passerer vi kjente steder som bl.a. Komagvær og Kiberg. Og hvis været er på vår side skal vi besøke det fraflytta lille fiskeværet Hamningberg ytterst på Varangerhalvøya. I Vardø besøker vi Vardøhus festning, og Heksemonumentet på Steilneset. Middag og overnatting i Vadsø.

Dag 7 Vadsø - Honningsvåg

Etter frokost på hotellet legger vi kursen vestover forbi Tana bru. Vi kjører over Ifjordfjellet med mange flotte utsyn over de store, kjente fjordene Tanafjorden og Laksefjorden. Vi passerer Lakselv hvor vi møter E6, videre nordover langs Porsangerfjorden forbi Olderfjord, Billefjord osv. Vi kjører så «Fatima» over til Magerøya og Honningsvåg og vårt hotell. Etter middag drar vi opp til Nordkapp-platået og forhåpentligvis midnattssol.

Dag 8 Honningsvåg - Tromsø

I dag drar vi sørover igjen til Olderfjord hvor vi følger E6 til Skaidi over det flotte fjellpartiet Sennaland til Alta. På dagsplanen står besøk på Altamuseet og det store helleristningsfeltet Hjemmeluft som ble oppdaga ved en tilfeldighet i 1973. Videre over Kvænangsfjellet ned til Lyngenfjorden med de berømte Lyngsalpene. Vi tar to ferger før vi ankommer Tromsø for overnatting.

Dag 9 Tromsø - Påstigningsstedene

Etter frokost og utsjekk av hotellet har vi tid til å ta en nærmere titt på Tromsø by på egen hånd. Hva med et besøk i Ishavskatedralen og eventuelt Polarmuseet? Etter lunsjtid er det tid for å ta turen til flyplassen og sjekke inn på flyet som tar oss til Oslo på snaue 2 timer. Ved ankomst Oslo blir vi hentet av bussen som frakter oss hjem til Telemark og påstigningsstedene.