Østersjøens Perler 14. - 22. April 2019

Dagsprogram

Rundt Østersjøen finnes mange flotte perler. Dette er områder som fortsatt er litt uoppdaget av nordmenn. Kulturen er gammel og historien rik. Gamlebyen i sentrum av Vilnius er en av Europas største og har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Her er storslagne, vakre bygninger og brosteinsbelagte gater – side om side med luksuriøse restauranter, barer og butikker. Vilnius var europeisk kulturhovedstad i 2009, noe som satte fart i byplanlegging, utvikling og det kulturelle tilbudet. Riga har det meste innen shopping og uteliv. Byen har noen av Europas beste restauranter og et yrende kulturliv. Gamlebyen oser av historie. Tallinn er en gammel Hansaby med en koselig gamleby hvor det meste av den gamle bymuren er bevart. Full av smug og smågater innbyr den til stemningsfulle opplevelser og flott arkitektur.
Lokalguiden vår Igor viser oss rundt, langs Østersjøen og steder kanskje ikke alle andre kjenner til.

Dag 1 Påstigningssted - Karlskrona

Avreise om morgenen. Turen går via Sandefjord til Strømstad og videre til Karlskrona. Vi går om bord i Stena Line sitt skip som frakter oss over til Gdynia i løpet av natten. Om bord nyter vi en felles aftensbuffet med drikke.

Dag 2 Gdynia - Kaliningrad

Frokost om bord før vi legger til kai i havnebyen Gdynia. Her møter vi vår lokalguide, Igor, som skal være med oss de neste dagene. Etter en liten tur i den sjarmerende byen Gdansk kjører vi videre mot grensen til Russland. Vi kommer til Kaliningrad og sjekker inn på hotellet vårt. Det ligger ved siden av Katedralen hvor Emanuel Kant ligger begravet, og her skal vi bo i 2 netter.
Vi spiser felles middag før det blir en historisk vandretur i byen.

Dag 3 Kaliningrad

Etter frokost tar vi en bytur med buss og til fots for å bli enda bedre kjent med denne spennende byen. Byen var tidligere tysk og dette har satt sitt preg.
Det blir tid på egenhånd for lunsj og shopping. 90% av verdens reserver av Rav ligger i Kaliningrad, så her kan man virkelig gjøre et godt kjøp.
Felles middag på kvelden.

Dag 4 Kaliningrad - Vilnius

Frokost på hotellet. Vi har formiddagen til fri disposisjon før vi kjører mot Litauen. Vi passerer grensen i byen som tidligere het Tilsit (nå Sovetsk). Når vi krysser elva Neman kan vi tenke på at denne broen ble bygget for å skrive fredsavtale mellom Øst-Preussen og Russland.
Vi tar lunsj i Kaunas, den vakre og billedskjønne byen som tidligere var hovedstad.
Dagens mål er nåværende hovedstad Vilnius hvor vi skal bo 2 netter på Panorama Hotell.
Felles middag på hotellet.

Dag 5 Vilnius

Etter frokost tar vi plass i bussen for en byvandring med buss og til fots. Byen er flott og grønn med fine parker og koselige områder. Det blir lunsj på egen hånd, her er det nemlig masse gode spisesteder å velge mellom. Selv om byen er blitt mer og mer moderne, så henger prisnivået etter og det er rett og slett gøy å spise ute. Tiden fram til middag blir på egenhånd med mulighet for bl.a. shopping.
Felles middag på kvelden.

Dag 6 Vilnius - Riga

Vi spiser frokost for så å pakke bussen og forlate Vilnius for denne gang. Vi skal krysse grensen til Latvia i dag og vi spiser felles lunsj før vi kommer så langt.
På den latviske bygda, nærmere bestemt Bauska, tar vi en kaffe med Ruth. Hun har drevet hjelpearbeid her for Frelsesarmeen siden 1992 og har en spesiell historie å dele med oss.
Når vi kommer til Riga sjekker vi inn på hotel Opera. Et bra hotell med spa og god mat.
Felles middag på kvelden.

Dag 7 Riga - Tallinn

Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut. Det blir en gåtur med Igor før vi forlater byen.
Rundt halvveis på kjøreetappen kommer vi til byen Pärnu. Denne byen er kjent for sine mange spa-anlegg og ligger flott til ved Riga-bukten. Her blir det lunsj på egenhånd før vi kjører til Tallinn. Igor tar oss med ut i byen på kvelden for en felles middag.

Dag 8 Tallinn

Utsjekk fra hotellet etter frokost. Det blir omvisning i Tallinn både med buss og til fots. Gamlebyen er en av verdens best bevarte middelalderbyer og er en koselig opplevelse. Resten av dagen blir til egen disposisjon i denne vakre byen.
På ettermiddagen stiger vi om bord i en av TallinkSilja sine ferger til Stockholm. Her er det gode muligheter til å handle taxfree og slappe av i skipets salonger.
Felles aftensbuffet med drikke på kvelden.

Dag 9 Stockholm - Påstigningssted

Dagen starter for noen tidlig dersom man ønsker å få med seg den flotte innseilingen til Stockholm. Alternativt kan man nyte den mens man spiser frokost. Vi ankommer Stockholm kl. 10.15 og tar plass i bussen igjen. Turen går så tilbake til Norge og påstigningsstedene. Vi tar pauser og gode beinstrekk underveis.