Nordvestlandet 12. - 17. August 2019

Dagsprogram

Raumabanen, Trollstigen, Geiranger med vill og vakker natur, mektige Geirangerfjorden, Atlanterhavsveien! Bare navnene skaper spenning og villskap! Bud som i sin tid var det største handelstedet mellom Bergen og Trondheim, Molde ”Rosenes” by , Ålesund og Flåmsbanen er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

Dag 1 Telemark - Dombås - Åndalsnes

Vi starter fra Telemark via Vestfold til Oslo. Derfra fortsetter turen nordover gjennom Gudbrandsdalen med gode stopp og lunsj underveis. På ettermiddagen kommer vi til Dombås, hvor vi går om bord i toget på Raumabanen. Den er kjent som en av Norges villeste og vakreste jernbanestrekninger og går gjennom Romsdalen hvor vi blant annet passerer Trollveggen. Etter ankomst Åndalsnes, tar vi inn på Grand Hotel, hvor en god middag og overnatting venter på oss.

Dag 2 Åndalsnes - Geiranger - Molde

Etter frokost, går turen over Trollstigen og videre Ørneveien til Geiranger. Her kan vi kjenne på livet og man kan få seg lunsj på egenhånd, før vi tar fergen ut Geirangerfjorden til Hellesylt. Fra Hellesylt går turen til Stranda og videre til Molde hvor vi skal bo på Hotel Alexandra de to kommende nettene.

Dag 3 Atlanterhavsveien - Kristiansund - Bud

I dag går turen langs den berømte og naturskjønne Atlanterhavsveien til Kristiansund. Vi tar vi en liten stopp før turen går videre til Bud. Her blir det lunsj på restaurant Bryggjen i Bud som er kjent for sin fiskebuffè. Vi bruker litt tid i området rundt Bud og rett ved restauranten ligger restene av et stort kystfort fra den andre verdenskrig. Utenfor Bud ligger Bjørnsund, et fiskevær med sin spesielle historie.

Dag 4 Molde - Ålesund - Fosnavåg

Etter at vi har spist frokost på hotellet, setter vi nesa mot Ålesund; først med ferge og deretter en times busstur. I Ålesund blir det guiding med lokal guide. Oppe på Aksla nyter vi utsikten, før det blir tid på egen hånd i byen. Vi nyter bussturen videre i vakker vestlandsnatur til Fosnavåg og Thon Hotel hvor vi skal bo denne natten.

Dag 5 Fosnavåg - Flåmsbanen - Geilo

Vi stopper i dag på Audhild Vikens Vevstove på Skei i Jølster. Her er det husflid og souvenir i lange baner. Vi fortsetter langs vakre Jølstervatnet, forbi Fjærland, Sogndal og videre til Lærdal. Nå skal vi kjøre verdens lengste veitunnel til Aurland og videre til Flåm. I turistbygda myldrer det av Cruiseturister som nyter den vakre naturen og ser om lommeboka har råd til å kjøpe et lite stykke Norge. Her er det muligheter til å ta Flåmsbanen til Geilo (ikke inkludert). Den tar oss gjennom spektakulær natur og fantastisk utsikt. Bussen kjører opp vakre Aurlandsdalen, over fjellet til Geilo og Bardøla Høyfjellshotell.

Dag 6 Geilo - Telemark

Etter en god frokost settes kursen mot Jevnaker og Hadeland Glassverk. Her blir det muligheter til en god handel og en liten matbit. Derfra går turen videre til påstigningsstedende med et vakkert stykke Norge i minnet.