Ungarn og Slovakia 5. - 09. Mai 2019

Dagsprogram

Fly med oss til Budapest og feir våren mellom Karpatene og de ungarske slettene. Opplev to tidligere øst-stater; Ungarn og Slovakia og deres spennende historie og natur. Etter ankomst Ungarn bor vi fire netter i Budapest og gjør utflukt med buss til Bratislava og setter sjøbein på den maleriske Balatonsjøen. Dagene blir spekkfulle av opplevelser, men også kafeliv i spennende byer og kanskje en rusletur langs Donau eller en time eller to på massasjebenken?

Dag 1 Oslo - Budapest

Vi drar fra Grenland i buss til Gardermoen og en flymaskin tar oss derfra direkte ned til Budapest. Etter veiing av bagasje og en mulig kroppsvisitasjon ankommer vi Budapest. Her blir vi hentet av en lokal bussjåfør med buss som kjører oss til Leonardo Hotell, meget sentralt på Pest siden av byen. Hotellet ligger et par gode steinkast fra Donau og med gode tilbud til massasje og spabehandlinger på annen hvert gatehjørne, gateservering utenfor hotellet og med gangavstand til Citadellet er det lett å fylle tiden. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2 Budapest

Denne dagen er det hverken veiing eller kroppsvisitering, men vi skal gjøre oss kjent i byen og får med oss en skandinavisktalende guide på både byvandring og busstur. Vi opplever en gjenoppbygget by etter store ødeleggelser både under 2. verdenskrig og i 1956, og får bl.a. se den eventyraktige parlamentsbygningen ved Donaus redd. Lunsj på egenhånd og tid til egen disposisjon på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3 Bratislava

Vi skal etter frokost sette oss i innleid lokal turbuss og kjøre til Slovakias hovedstad Bratislava. Også den ligger ved Donaus bredd, og blir delt av den brede floden. Byens historie er brokete, og det er ikke bare Donau som har delt byen. Her har det sittet ungarere, tyskere og slovaker og byttet byen mellom seg i forskjellige tidsepoker. En malerisk gamleby forteller mange historier. Guiden vår denne dagen snakker engelsk. Lunsj på egenhånd. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4 Balaton

Dette blir en også en dag på dekk, men denne gangen på et dekk av tre seilende på Balatonsjøen. Vi skal på heldagsutflukt til Balatondistriktet og foruten båtturen besøke en vingård i distriktet. Vinsmaking inngår i turprisen, men lunsj ordner den enkelte sjøl i ferielandsbyen som ligger ved sjøens nordside. Her kommer både flotte yachter og gamle fiskebåter leggende til kai, som er populær blant begge båtsektene. Skandinavisk talende guide denne dagen. Ved hjemkomst hotellet venter middagen på oss. Siste kveld med gjengen!

Dag 5 Budapest - Oslo

Flyet går ikke tilbake til Oslo før på kvelden, så vi har dagen til rådighet i Budapest. Har du ikke massert ømme muskler ennå, er det tiden for det nå til en gunstig pris. Butikkene ligger ikke etter andre hovedsteder når det gjelder vareutvalg, men prisene er moderate. Denne dagen står du fritt til å velge hvor du vil tilfredsstille smaksløkene dine til både lunsj og middag. Kvelden blir til natt før vi er hjemme i Grenland igjen.