Dresden-Praha-Berlin, 3 vakre byer 24. Apr - 01. Mai 2019

Dagsprogram

Dresden er kjent for ærverdige bygninger og klassisk kultur. Mot slutten av 2. verdenskrig ble nesten alle historiske bygninger ødelagt. Det tok nesten 60 år å bygge opp byen tilbake til sin gamle, flotte storhet. I dag blir byen av mange igjen regnet for å være Tysklands vakreste storby.
En av de mest populære byene i Europa å reise til er Praha. Byen har en magisk atmosfære med yrende byliv. Her er det koselige restauranter og vakker arkitektur. Lokalguiden vår viser oss noe av det mest spennende i byen. Vi får se kjente historiske steder, den vakre Karlsbroen, og vi får smake på spennende lokale retter og drikke.
Etter oppholdet i Praha tar vi turen videre til verdensmetropolen Berlin. Byen er kjent som byen som aldri sover, og her er det alltid yrende menneskeliv. Få byer kan skilte med så mye forskjellig som det Berlin kan. Rik historie og blomstrende kulturliv. Nytt og gammelt side om side. Berlin kan tilby noe for alle, om man er interessert i god mat og stemning, shopping og opplevelser eller historie og kultur.
Bli med oss på denne innholdsrike turen hvor vi byr på flotte opplevelser i 3 ulike byer. Husk kamera, for på denne turen får man virkelig muligheten til å ta noen flotte bilder!

Dag 1 Påstigningssted - Oslo - Gøteborg

Avreise om morgenen. Turen går via Vestfold til Oslo og videre til Gøteborg. Vi går om bord i Stena Line som frakter oss over til Kiel i løpet av natten. Om bord nyter vi en felles aftensbuffet.

Dag 2 Kiel - Dresden

Frokost om bord før vi legger til kai i Kiel. Dagens etappe er til Dresden. Det blir stopp underveis både for beinstrekk og mulighet for å kjøpe seg lunsj.
Vi kommer til Dresden på ettermiddagen og rekker å sjekke inn på hotell Achat Comfort Dresden før vi spiser felles middag.

Dag 3 Dresden - Praha

Etter frokost har vi tid på egen hånd i denne flotte byen. Hva med en vandretur langs elven eller i den spesielle gamlebyen? Vi anbefaler å få med seg Operahuset, Vår Frues kirke, Dresden Residensslott og Brühlsche Terrasse (Europas balkong).
Etter lunsj på egen hånd, gjør vi oss klare for avreise til Tsjekkia.
Kjøreturen til Praha er kun på ca. 15 mil og vi kommer til byen på ettermiddagen. Vi sjekker inn på hotell Olsanka før vi tar en bli kjent tur med lokalguide i Praha.
Felles 3-retters middag i Gamlebyen.

Dag 4 Praha

Frokost på hotellet. Vi har formiddagen til fri disposisjon.
Så står busstur til Borgen på programmet. Vi spiser felles lunsj på Klosterbryggeriet. Her får vi servert en buffet med tsjekkiske ølsnacks og det blir ølsmaking.
Etter lunsj er det klart for en bytur til fots gjennom presidentpalasset, Borgområdet og Lillesiden. Turen avslutter vi ved den kjente og vakre Karlsbroen.
På kvelden får vi oppleve Praha fra sjøsiden, da skal vi nemlig ha en båttur på elven med buffetmiddag.

Dag 5 Praha

Etter frokost tar vi plass i bussen for en halvdagsutflukt til slottet Konopiste. Dette var hovedsetet til den østerrikske tronfølgeren Franz Ferdinand. Slottet er i dag spesielt kjent for overdådige våpen- og trofésamlinger.
Vi skal også besøke bryggeriet Kozel hvor vi nyter en deilig 2-retters lunsj.
Kveldens middag blir av det opplevelsesrike slaget, den inntas nemlig på utsiktsrestauranten Nebozizek.

Dag 6 Praha - Berlin

Vi spiser frokost for så å pakke bussen og forlate Praha for denne gang. Målet i dag er Berlin. Det blir stopp for lunsj underveis.
På vei mot hotellet tar vi med oss noen av de viktigste stedene i Berlin, bl.a. Brandenburger Tor, Riksdagen, Berlin-muren, Unter den Linden, Fjernsynståret, Alexanderplass m.m.
Vi sjekker inn på Metropolitan hotel Berlin som ligger nært både shopping og restauranter. Resten av ettermiddagen/kvelden er til egen disposisjon. Middag på egenhånd.

Dag 7 Berlin - Kiel

Utsjekk fra hotellet etter frokost. Vi setter nesa nordover mot Kiel. Underveis stopper vi for lunsj på egenhånd.
På kvelden stiger vi om bord i en av Stena Line sine ferger til Gøteborg. Felles aftensbuffet med drikke på kvelden

Dag 8 Gøteborg - Oslo - Påstigningssted

Frokost før ankomst Gøteborg. Vi tar pauser og gode beinstrekk underveis.