Juletur Berlin 12. - 17. Desember 2018

Dagsprogram

Med sine 3,5 millioner innbyggere, er Berlin den største byen i Tyskland og landes ubestridte hovedstad. Med en spennende historie og et pulserende liv, lokker den turister fra hele verden. Selv om dette er en tur der jul og handel står i sentrum, vil vi også oppleve og se noe av denne historien.
Berlin har over 50 julemarkeder. Vi kan nevne Gendamermarkt, Alexsanderplatz, Unter Den Linden, Potzdamer platz, Kurfürsten Damm med mer. Julemarkedene i Tyskland er godt kjent, og med god grunn. Her kommer både byens innbyggere og turister for å få litt julestemning i den mørke førjulstiden. Når handelsfolkene pynter bodene sine med lys, serverer Glühwein og brente mandler, er ikke julestemningen langt unna. Her får du kjøpt flotte strikkede varer, håndverk i tre osv. osv. Og du trenger ikke gå sulten mens du handler! Hva med en currywurst og en varm sjokolade med diverse godsaker i, eller en kringle, bolle, marsipangris eller kandisert eple på pinne?
På julemarkedet treffer du både tyskere på vei hjem fra jobb, handlende damer fra Drammen og turister fra Kina, så intimsonen kan bli ganske liten. Trenger du litt luft og armsving etter utagerende handling, anbefaler vi en tur i Tiergarten. Velkommen på tur!

Dag 1 Telemark - Oslo

Vi starter turen fra Telemark og kjører til Oslo. Her går vi om bord i DFDS sin ferje som frakter oss over til København i løpet av natten. På kvelden nyter vi felles julebord i skipets restaurant.

Dag 2 København - Berlin

Etter frokost på fergen ankommer vi København. Videre går ferden til Gedser hvor vi ferjer over til Rostock. Siste etappen går til Berlin. Vi sjekker inn på hotellet tidlig på kvelden og spiser felles middag.

Dag 3 - 4 Berlin

Disse dagene skal vi for alvor oppleve Berlin. Vi starter med en tur med bussen hvor vi tar med oss de mest kjente stedene. F.eks. Alexanderplatz, Holocaustmonumentet, Riksdagen, Brandenburger Tor med mer. Vi oppsøker også flere av de kjente julemarkedene: Kurfürsten Damm, Potsdamer Platz, Gendarmer Mark.
Verdensmetropolen Berlin har mye å by på, og dette ønsker vi å dele med dere.

Dag 5 Berlin - København

Etter en god frokost og utsjekking av hotellet, setter vi kursen nordover mot Rostock. Her ferjer vi over til Gedser og Danmark. Videre til København hvor DFDS venter på å ta oss med til Oslo i løpet av natten. Om bord nyter vi skipets julebuffé (inkludert i prisen).

Dag 6 Oslo - Telemark

Etter nok en god frokost ombord, ankommer vi Oslo og kjører siste etappe gjennom Vestfold til Telemark. Vi ankommer påstigningsstedene midt på dagen/tidlig ettermiddag, kanskje med noen spennende «julekjøp» i bagasjen?